Voorzitter gezocht!

Gymnastiekvereniging KDO Krimpen is een sportvereniging die iedereen in beweging brengt. We geven graag iedereen de mogelijkheid om te sporten bij een vereniging waar je je welkom voelt en waar je op je eigen niveau wordt uitgedaagd. Het is precies daarom dat KDO zich richt op een breed scala aan disciplines én op een persoonlijke manier van lesgeven.

KDO Krimpen bestaat 100 jaar en heeft meer dan 900 leden. In deze 100 jaar zijn we uitgegroeid tot de bloeiende, bedrijvige, gezellige vereniging van nu. Met meer dan 50 lesuren per week in 10 verschillende disciplines. Zo’n grote vereniging als KDO Krimpen organiseert zich niet vanzelf. Er is aandacht nodig voor leiding en lesinhoud, voor zaalhuur en communicatie, voor contributie en lidmaatschap, voor materialen, evenementen, investeringen en samenwerking met andere verenigingen en de gemeente.

Het bestuur van KDO Krimpen zet zich vrijwillig in om deze zaken op en aan te pakken. Dit bestuur zoekt per direct een voorzitter, die de vereniging met al haar vrijwilligers vertegenwoordigt en ondersteunt.

Functie inhoud
De voorzitter geeft leiding aan de vereniging, bepaalt mede het verenigingsbeleid en vertegenwoordigt de vereniging in- en extern.

  • Draagt (samen met de andere bestuursleden) zorg voor het opstellen en uitvoeren van het verenigingsbeleid;
  • Leidt de bestuursvergaderingen (eens per 6 weken) en de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering;
  • Vertegenwoordigt de vereniging naar buiten (bij externe stakeholders als de gemeente, andere verenigingen, stichtingen en commissies);
  • Is aanwezig en aanspreekbaar, toont aandacht, brengt mensen bij elkaar, tracht conflicten op te lossen.

Profiel
Ben jij een verbinder, een gemakkelijke netwerker en vertegenwoordig je KDO Krimpen graag in haar omgeving? Ben je gewend om met vrijwilligers te werken en heb je een visie op de toekomst van onze sportvereniging? Dan ben jij onze nieuwe voorzitter! Deze rol is zowel heel breed als een stuk smaller in te richten, waarbij we met elkaar zorgen voor een heldere taakverdeling. Interesse? Stuur een mail naar bestuur@kdokrimpen.nl, we maken graag kennis met je.

Wil je niet direct in het bestuur, maar heb je wel tijd om het bestuur te ondersteunen door een aantal taken op te pakken? Ook daar zijn we blij mee! Stuur een mail naar bestuur@kdokrimpen.nl, als je wil en kunt helpen. In welke vorm dan ook, alle beetjes zijn welkom en vele handen maken licht werk.

Dus, horen we snel van je?