Over ons

KDO Krimpen is een sportvereniging die iedereen in beweging brengt. Van jong tot oud en van zeer ervaren tot nog nooit een stap in een gymzaal gezet. We willen graag iedereen de mogelijkheid geven om te sporten bij een vereniging waar je je welkom voelt en waar je op je eigen niveau wordt uitgedaagd. Het is precies daarom dat KDO zich richt op een breed scala aan disciplines én op een persoonlijke manier van lesgeven.

Het grote aantal disciplines zorgt ervoor dat er voor iedereen wel een les is die aanspreekt. En dan hebben we het niet alleen over de turnsport, maar ook over nieuwe sporten als freerunning, rhönrad of hiphop. De leiding van iedere les is professioneel geschoold bij de KNGU en wordt waar nodig bijgestaan door enthousiaste assistenten. Juist doordat onze leiding er niet alleen voor staat, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Bovendien delen al onze leiders en leidsters een enorme passie voor sportieve ontwikkeling en wees gewaarschuwd: deze energie werkt aanstekelijk!

KDO Krimpen is opgericht op 6 januari 1917 en bestaat dus al meer dan 100 jaar! De eerste decennia richtte KDO zich vooral op gymnastiek, waarin ze langzaam steeds groter werd. Gaandeweg kreeg sport een heel andere betekenis in de samenleving. Er ontstonden nieuwe vormen van sport, waar mensen maar al te graag gebruik van maakten. De afgelopen decennia zijn er dan ook veel disciplines toegevoegd aan het sportspectrum van KDO Krimpen.

Door deze continue vernieuwing is en blijft KDO Krimpen de thuishaven van vele sporters. Met meer dan 900 leden is zij nog steeds de grootste vereniging van Krimpen a/d IJssel. En wat ons betreft blijven we groeien, er is altijd plek is voor nieuwe sporters! Dus voel je welkom en kom ontdekken welke lessen bij jou passen!

Laatste nieuws

Uitvoering 29 juni 2024

Op zaterdag 29 juni 2024 zal de jaarlijkse uitvoering weer plaatsvinden in Sporthal De Boog. Entree is € 2,- voor volwassenen. Kinderen gratis. Download hier het programma. Hopelijk tot dan!  

Loterij KDO 2024

KDO verzorgt naast de lessen door gediplomeerde trainers ook voor de nodige toestellen en materialen. Daarnaast worden vele activiteiten georganiseerd zoals onze jaarlijkse Uitvoering in sporthal de Boog. Op 29 juni staan onze leden weer te…

Hoofdsponsors

Wij zijn onze hoofdsponsors zeer dankbaar voor de financiële bijdrage waarmee we onze nieuwe trainingspakken en sportshirts hebben gerealiseerd. Onze trainers/sters, bestuursleden, leden van de wedstrijdgroep turnen dames en heren, rhonradturnen…