TURNEN DOE
JE BIJ KDO!
EEN KEER PROBEREN?
VOLG ONS
OP SOCIAL MEDIA

Turnen

Voor wie?

Jongens en meisjes vanaf 6 jaar, maar ook volwassenen die graag werken aan hun balans, kracht en flexibiliteit.

Wat doen we?

In de turngroep wordt geturnd op diverse toestellen. Zo wordt er gewerkt aan evenwicht op de balk, of juist aan kracht en lenigheid op de brug. We investeren graag in nieuwe toestellen. Zo kun je bij ons turnen op de pegasus of de spanbrug en kun je je sprongen oefenen op de tumblingbaan.

Als turner bij KDO vind je het leuk om samen te bewegen, om steeds beter te worden en natuurlijk om met elkaar plezier te maken. Turnen bij KDO is voor iedereen, ongeacht leeftijd en ervaring. Er zijn lessen voor jongens en meiden, maar ook voor volwassenen die het turnen maar niet los kunnen laten. En voor degenen met net een beetje extra talent en ambitie zijn er de wedstrijd- en selectiegroepen. In welke groep je ook zit, we zorgen er hoe dan ook voor dat je (als je wilt) mee kunt doen aan uitvoeringen, (onderlinge) wedstrijden, toestelfinales en districtswedstrijden.

Wedstrijd & selectiegroep

Jongens en meisjes die in hun reguliere turnlessen net wat meer talent en ambitie laten zien, worden gevraagd voor de wedstrijdgroep of de selectiegroep. In de wedstrijd- of selectiegroep worden net iets moeilijkere oefeningen gedaan en vragen we van de jongens en meiden net wat meer inzet. Lees hier meer over de wedstrijd en selectiegroep.

United

Bij KDO hebben we een bijzondere groep, die de basis van turnen combineert met dans en acrobatiek. Turnen op toestellen worden afgewisseld met sprongen en dans. Ze worden samengevoegd tot één oefening op muziek, waarbij uitdagende en vernieuwende combinaties worden gemaakt. United is een groep vol enthousiaste leden met talent voor zowel turnen als dansen. Je kunt niet zomaar instromen in deze groep. Als je danst en turnt bij KDO, kun je na een korte kennismaking (auditie!) toegelaten worden. Lees meer over United.

Ook zin gekregen om te turnen?

Of je nu een geoefende turnster bent, of graag wil starten met turnen, je bent meer dan welkom! Kijk in het rooster welke les je zou willen volgen en doe mee (of kom kijken). Weet je nog niet zeker welke les goed bij je past? Neem dan contact met ons op. Dan kiezen we de juiste les samen uit!

Laatste nieuws

Herenturners KDO aan de top!

,
Op zaterdag 11 januari en op zaterdag 18 januari hebben de heren van de herenselectie wedstrijden gedraaid! Op zaterdag 11 januari hadden de heren een wedstrijd in de turnhal van Bergschenhoek. Deze wedstrijd is georganiseerd binnen het…

Medailles voor KDO Krimpen op het districtskampioenschap

,
Afgelopen zaterdag 7 december was de herenselectie van KDO te vinden bij de Zuid-Hollandse Districtskampioenschappen in Waddinxveen. Bijna alle turners van KDO deden mee aan deze wedstrijd…met groot succes! Heel vroeg in de ochtend waren…

Rayonwedstrijd Recreatie Heren

,
Op zaterdag 30 november werd er voor het eerst een échte rayonswedstrijd georganiseerd door Stichting Turnen Lek en IJssel voor de recreatie jongens.  Tijdens deze wedstrijden mochten de jongens oefeningen laten zien op vier van de zes…