RHÖNRAD DOE
JE BIJ KDO!
EEN KEER PROBEREN?
VOLG ONS
OP SOCIAL MEDIA

Röhnrad

Voor wie?

Jongens en meiden die hun kracht en lenigheid willen combineren met balans in een draaiend wiel.

Wat doen we?

Turnoefeningen in een draaiend wiel, waarbij de focus ligt op de controle op het wiel en tegelijkertijd de oefeningen in het wiel.

Rhönradturnen is sinds 1995 een officiële wedstrijdsport, waarbij gebruik wordt gemaakt van een rad: twee hoepels, verbonden door dwarspoten waarbinnen de turner haar oefeningen uitvoert. Er worden drie typen onderdelen gecombineerd tot één oefening:

  • Rechtuit: het rad rolt op twee hoepels heen en weer, terwijl de turnster verschillende oefeningen in het rad uitvoert. Knierolletjes om de dwarspoten heen, maar ook bewegingen waarbij de turnster geheel of gedeeltelijk vastgehouden wordt door bindingen.
  • Sprong: het rad wordt met vaart weg en de turnster springt erop of eraf. De sprongen kunnen variëren van simpel zittend over het rad heen, tot overslagen en salto’s bij de afsprong.
  • Spiralen: het rad rolt op één hoepel. De turnster voert verschillende oefeningen uit, terwijl ze tegelijkertijd het rad steeds kleinere spiralen naar de grond toe laat maken.

De recreatiegroep Rhönradturnen bij KDO doet mee aan regiowedstrijden en Helderse kampioenschappen. Ze trainen één uur per week onder leiding van oud-Nederlands en oud-wereldkampioene Kirstin Heerdink.

Ook zin gekregen om te rhönraden?

Ook zin gekregen om te rhönraden? Bij KDO kun je altijd langskomen voor een proefles. Kijk in het rooster welke les je zou willen volgen en doe mee (of kom kijken). Weet je nog niet zeker welke les het beste bij je past, neem dan contact met ons op. Dan kiezen we de juiste les samen uit!

Laatste nieuws

KDO Rhönrad selectie naar het WK: New York here we come!

,
Zaterdag 8 februari stond al lang vast als belangrijke datum in de agenda’s van de rhonrad selectie. De tweede en tevens laatste kwalificatie ronde voor het WK in New York. De spanning was groot bij raddraaiers en uiteraard ook bij hun ouders. Aangemoedigd…

KDO in beweging van jong tot oud

, ,
Zaterdag 9 maart kwam KDO Krimpen op verschillende disciplines in actie. De peuters en kleuters gingen in Krimpen aan den IJssel voor hun Nijntje Beweegdiploma. De turnselectie meisjes turnden hun tweede ronde competitie in rayon Rotterdam Noord…

NK Rhönrad: KDO Krimpen staat er goed voor!

,
Op 12 januari (Den Helder) en 9 februari (Capelle a/d IJssel) deed KDO Krimpen mee op de eerste twee plaatsingswedstrijden voor het NK Rhönrad. De rhönradselectie stond in totaal met 9 turn(st)ers aan de start met vrijwel allemaal nieuwe oefeningen…