GYMNASTIEK
DOE JE
BIJ KDO!
EEN KEER PROBEREN?
VOLG ONS
OP SOCIAL MEDIA

Peuter & kleutergym

Voor wie?

Jongens en meisjes van 3 t/m 5 jaar, die graag bewegen, energie kwijt willen, of juist wat steviger in hun schoenen willen staan.

Wat doen we?

De basis bewegingsvormen worden toegepast, zoals klimmen, springen, evenwicht, rollen en hangen. Een goede basis voor balans, kracht en flexibiliteit, waar je de rest van je leven je voordeel mee doet! Deze basis is zo goed, dat het wordt beloond met een officieel erkend beweegdiploma.

Als kleuter kom je zelf bij KDO gymmen, samen met je vriendjes en vriendinnetjes. Je gaat van alles doen: tikspelletjes, balspelletjes, maar ook bewegen op muziek en klimmen op een klimrek. De basisvormen van bewegen, die hartstikke handig zijn voor iedere vorm van sport, worden in alle lessen toegepast. Een aantal voorbeelden:

  • Klimmen en klauteren op een wandrek of op een lange mat met hobbels en bobbels
  • Hangen en zwaaien aan de ringen, op de brug of aan de touwen
  • Rollen en duikelen op de lange mat of aan de brug
  • Springen van de kast af, of op de trampoline
  • Je evenwicht bewaren op de balk, op de banken of (erg populair) op de wiebelbank tussen de ringen

Kleutergym is geschikt voor ieder kind. Of je nu haantje de voorste bent met net zoveel energie als een aapje of juist iemand bent die wat moeilijker beweegt, misschien wat verlegen en toe aan nieuwe vriendjes. De juffen vinden het leuk als je er bent en helpen je altijd!

Beweegdiploma

Er wordt in Nederland te weinig bewogen, zeker door peuters en kleuters. Terwijl het juist zo belangrijk is om goed te leren bewegen! Niet alleen om later gezond en sterk te blijven, ook om op school beter te kunnen leren. Dit is zo van belang, dat er naast het zwemdiploma ook een landelijk beweegdiploma is ingevoerd voor peuters en kleuters (www.beweegdiploma.nl).

KDO Krimpen heeft hiervoor het keurmerk ontvangen en mag haar lessen voor peuters en kleuters afsluiten met een beweegdiploma. In deze lessen leren onze peuters en kleuters hele brede bewegingsvormen, die de basis zijn voor alle sporten (dus niet alleen voor gymnastiek en turnen!).

De lessen worden gegeven volgens de landelijke, professionele lesmethode. De leiding toetst binnen haar les aan het einde van een cyclus welke kinderen de oefenstof beheersen om te kunnen ‘afgymmen’. Dan volgt een afgymles, waarna de kinderen een officieel beweegdiploma ontvangen. Peuters en kleuters kunnen vervolgens doorgaan voor hun tweede (en laatste) beweegdiploma.

beweegdiploma kdo krimpen

Ook zin gekregen om te gymmen?

Bij KDO kun je altijd langskomen voor een proefles. Kijk in het rooster welke les je zou willen volgen en doe mee (of kom kijken). Weet je nog niet zeker welke les goed bij je past? Neem dan contact met ons op. Dan kiezen we de juiste les samen uit!

Laatste nieuws

FUNdamentals KDO

Op zaterdag 10 december was het een drukke dag in sportzaal de Populierenlaan. De turnsters van 6 t/m 15 jaar konden deelnemen aan de Fundamentals. Dit zijn zo’n 17 losse oefeningen waarbij elementen worden geoefend op vloer, balk, brug…

Kleuterproeven KDO

Op zaterdagochtend 10 december waren er meer dan 20 peuters en kleuters actief in sportzaal de Populier. De kleuters hebben 5 stationnetjes gedaan waarbij we veel ouders, opa’s en oma’s aan de kant hadden. Ze lieten zien hoe ze konden…

Terugblik zaterdag 30 oktober: topprestatie heren KDO Krimpen!

,
Zaterdag 30 oktober 2021 hebben de jongens & heren van KDO Krimpen na ruim 1,5 jaar eindelijk weer een wedstrijd geturnd! De wedstrijd vond plaats in een wel heel bijzondere turnhal, namelijk de nieuwe topsport turnhal in Rotterdam nabij…