GYMNASTIEK
DOE JE BIJ KDO!
EEN KEER PROBEREN?
VOLG ONS
OP SOCIAL MEDIA

Acrogym

Wat is acrogym?

Bij acrogym werk je samen aan het bouwen van piramides en het uitvoeren van acrobatische oefeningen en stunts. In de acrogroep van KDO maken we een combinatie van acrogymnastiek welke vaak in duo’s en trio’s is en het stunten wat bekend is van het cheerleaden.

Voor wie is acrogym?

Voor iedereen die houdt van samenwerken, acrobatiek, spektakel en beschik over veel energie en lef! Waar je bij turnen in een groep met leeftijdsgenoten les krijgt, is acro een groep van grote diversiteit in leeftijd. Vanaf 8 jaar ben je welkom, een maximum leeftijd hebben we niet. In de praktijk zien we een variatie in leeftijd tot ongeveer 20 jaar. Maar laat je niet tegenhouden als je ouder bent! Jong, oud, groot en klein werken in deze groep samen en zorgen er juist voor dat oefeningen succesvol worden. Ervaring met turnen is absoluut fijn, maar geen vereiste om bij deze groep te kunnen meedoen.

Wat kan je verwachten in de les bij acrogym?

De volgende elementen krijgen aandacht in de les:

Training van het gehele lichaam

Houding / Balans / Kracht / Lenigheid / Flexibiliteit
Om letterlijk op elkaar te kunnen bouwen, is het goed om te weten hoe je dat stevig kunt doen. Hoe hou je zelf balans wanneer je ondergrond instabiel en wankel is, hoe kan ik mijn lichaam zo houden dat ik stevig sta. Het leren verdelen van het zwaartepunt van je lichaam zorgt ervoor dat oefeningen goed en veilig uitgevoerd kunnen worden. Omdat je elkaar moet tillen, gooien en vangen werken we eraan dat het gehele lichaam krachtig is en dat je weet hoe je je lichaam kunt inzetten met de minste belasting. Wanneer je op anderen moet klimmen en in de lucht gegooid en opgevangen wordt, is het belangrijk goede controle over je lichaam te hebben. Kracht, spanning, lenigheid en flexibiliteit zorgen ervoor dat oefeningen makkelijker uit te voeren zijn en je uiteindelijk kunt uitbouwen in moeilijkheid.

Acrobatiek en Stunts

Het leuke van acro is dat jong, oud, groot en klein juist elkaar versterkt en verrijkt. Lang, groot en sterk zijn is voordelig als je onderop de piramide staat. Wanneer je kleiner, flexibel en vooral een durfal met lef bent, kom je helemaal tot z’n recht als ‘flyer’ of top van de piramide. We klimmen op elkaars rug, schouders en maken daar allerlei vormen mee. Bij de stunts wordt je in de lucht gegooid, boven het hoofd getild en weer goed opgevangen. En wie weet maak je ooit een salto waarbij je wordt opgevangen door een groep?

Persoonlijke en groepsvaardigheden

Bij acro moet je samenwerken in een groep. Maar wie neemt eigenlijk de leiding in jouw groepje om de oefening goed uit te voeren? Hoe werk je eigenlijk überhaupt goed samen? Hoe zeg ik als ik iets niet durf, de ander mij niet goed vast heeft of als de ander echt niet lekker op mijn schouder staat? Feedback geven, ontvangen, je grenzen aanvoelen en aangeven maar bovenal vertrouwen zijn vaardigheden waar we spelenderwijs mee bezig gaan in de lessen. Om je te durven laten vallen is het belangrijk om de ander te vertrouwen. En als vanger moet je de verantwoordelijkheid voelen en vertrouwen uitstralen dat je er ook echt staat om die ander op te vangen.

Wil je meer weten, ben je enthousiast of benieuwd? Kom dan langs op donderdagavond van 18:00-19:30 in de Una Corda. De lessen worden gegeven door Nathalie den Haan en Jolanda Otter. Hopelijk zien we jou snel in de les!

Ook zin gekregen om te turnen?

Bij KDO kun je altijd langskomen voor een proefles. Kijk in het rooster welke les je zou willen volgen en doe mee (of kom kijken). Weet je nog niet zeker welke les goed bij je past? Neem dan contact met ons op. Dan kiezen we de juiste les samen uit!

Laatste nieuws

FUNdamentals KDO

Op zaterdag 10 december was het een drukke dag in sportzaal de Populierenlaan. De turnsters van 6 t/m 15 jaar konden deelnemen aan de Fundamentals. Dit zijn zo’n 17 losse oefeningen waarbij elementen worden geoefend op vloer, balk, brug…

Kleuterproeven KDO

Op zaterdagochtend 10 december waren er meer dan 20 peuters en kleuters actief in sportzaal de Populier. De kleuters hebben 5 stationnetjes gedaan waarbij we veel ouders, opa’s en oma’s aan de kant hadden. Ze lieten zien hoe ze konden…

Terugblik zaterdag 30 oktober: topprestatie heren KDO Krimpen!

,
Zaterdag 30 oktober 2021 hebben de jongens & heren van KDO Krimpen na ruim 1,5 jaar eindelijk weer een wedstrijd geturnd! De wedstrijd vond plaats in een wel heel bijzondere turnhal, namelijk de nieuwe topsport turnhal in Rotterdam nabij…