FREERUNNING
DOE JE BIJ KDO!
EEN KEER PROBEREN?
VOLG ONS OP
KDO FREERUN &
PARCOUR

Freerunning

Voor wie?

Jongens en meiden die zich graag op allerlei manieren over, onder en tussen obstakels bewegen, die met een beetje lef op de gekste plekken durven te springen!

Wat doen we?

We werken aan kracht en lenigheid en oefenen om steeds moeilijkere obstakels de baas te kunnen met steeds meer verschillende bewegingen.

Freerunning is een spectaculaire sport, waarbij je je zo snel mogelijk verplaatst over en met obstakels. Denk bijvoorbeeld aan muren, daken of bruggen. Als freerunner zie je overal mogelijkheden en door veel te oefenen, kun je steeds meer obstakels aan. Freerunning bij KDO betekent dat je met elkaar gaat oefenen om zo vloeiend mogelijk gebruik te maken van alle obstakels in je omgeving. En dat doen we met verschillende materialen in de sporthal.

In de lessen oefenen we op speciale bewegingen, zoals salto’s, zwaaien, klimmen of sprongen. Op deze manier trainen we de bewegingen die we later gaan toepassen op een parkour. Beheers je de salto, dan gaan we die eens proberen in het parkour van een muur of kast af. Zijn je armen sterk genoeg, dan gebruiken we rails of touwen in het parkour om je aan op te trekken.

De leiding leert je trucs die passen bij jouw niveau, je kunt oefenen in een veilige omgeving. Lukt het niet meteen? Je krijgt direct tips en hulp. Bovendien leer je de oefeningen uiteindelijk toe te passen in een parkour dat we uitzetten in de sporthal.

Ook buiten is KDO niet te stoppen!

Geplaatst door KDO Freerun en Parkour op zondag 23 april 2017

Ook zin gekregen om te freerunnen?

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keertje kijken en ontdek hoe gaaf het is om samen met de anderen te rennen!