JAZZDANS DOE
JE BIJ KDO!
EEN KEER PROBEREN?
VOLG ONS
OP SOCIAL MEDIA

Jazzdans

Voor wie?

Jongens en meiden die graag op muziek bewegen en hun dansstijl (verder) willen ontwikkelen.

Wat doen we?

Naast oefeningen om je danstechniek te verbeteren, werken we iedere les aan een choreografie.

Jazzdans is dansen op populaire, hippe muziek, met danstechnieken die hun oorsprong hebben in klassiek ballet. Met techniekoefeningen werk je bijvoorbeeld aan je balans, je lenigheid en je coördinatie. Om dit vervolgens toe te passen in choreografieën op bijvoorbeeld de nieuwste hits van Bruno Mars en Lady Gaga of een ballad van Ed Sheeran.

De lessen worden helemaal afgestemd op de groep. Zo worden er in de jongste groepen veel spelletjes gedaan, krijgen de tieners de meest nieuwe muziek met stoere dansmoves en focussen de volwassenen op het (dans)fit houden van hun lichaam.

Hoe ziet een les er (in het algemeen) uit:

  • We starten met een warming-up, een kort dansje waarmee al je spieren warm worden.
  • Vervolgens doen we een aantal danscombinaties, speciaal ontworpen om onze danstechniek verder te verbeteren. De nadruk ligt bijvoorbeeld op het maken van één (of meerdere!) pirouetten, het maken van specifieke sprongen of het trainen van een spiergroep.
  • We eindigen met een choreografie waar we een aantal weken achter elkaar aan werken, waarin alle techniekoefeningen kunnen worden toegepast.

Alle recreatiegroepen van jazzdans leren ieder jaar één of meerdere dansen aan waarmee ze meedoen met een aantal uitvoeringen: de dance2demo (KNGU), het strejadafestival (streek jazzdans) en de KDO uitvoering. Genoeg mogelijkheden dus, om je talent op het podium te laten zien!

Ben je nieuwsgierig geworden?

Lijkt het je wat om bij KDO te komen dansen? Kom gerust een keertje kijken! Weet je nog niet zeker welke les het beste bij je past, neem dan contact met ons op. Dan kiezen we de juiste les samen uit!

Laatste nieuws

KDO Krimpen straalt op KNGU Your Stage

, ,
KDO Krimpen nam afgelopen zaterdag met 3 optredens deel aan het eerste Your Stage event in Zuid-Holland. Your Stage is het nieuwe podium voor de demonstratiesport in het theater. In theater aan de Schie in Schiedam lieten verschillende clubs…

Wereldgymnaestrada Oostenrijk - Weekverslag!

, ,
Op 6 juli vertrokken 336 Nederlanders naar Oostenrijk voor de Wereld Gymnaestrada in Dornbirn. Vanuit KDO Krimpen deden Joke, Fia, Netti, Louise, Marijke, Myrthe en Giulia mee als deelnemer en zat Alice in de organisatie. De Wereld Gymnaestrada…