HIPHOP DOE
JE BIJ KDO!
EEN KEER PROBEREN?
VOLG ONS
OP SOCIAL MEDIA

Hiphop

Voor wie?

Jongens en meiden die graag op muziek bewegen en helemaal gaan voor de muziek en moves van bijvoorbeeld Rihanna, Jay-Z of Drake.

Wat doen we?

We werken aan choreografieën op de nieuwste muziek en leren steeds nieuwe dancemoves.

Hiphop is een dansstijl ‘van de straat’, waarin vrijheid van bewegen en het ontdekken van steeds nieuwe moves centraal staat. Het is een dansstijl waar veel stijlen in gecombineerd worden. Bijvoorbeeld ‘modern hiphop’ met haar zachte en harde bewegingen, ‘breakdance’ met veel grondwerk en ‘lyrical hiphop’ met bewegingen op de tekst. De hiphopgroepen bij KDO zijn divers en houden van deze variatie. Ze bestaan uit enthousiaste dansers die alles geven om hun choreografieën zo perfect mogelijk samen uit te voeren. Plezier en passie staan voorop en dat straalt dan ook van de dansers af!

Hoe ziet een les er (in het algemeen) uit:

  • We starten met een warming-up om al je spieren op te warmen.
  • Vervolgens gaan we aan de slag met specifieke moves of spiergroepen. We verbeteren daarmee onze techniek, zodat onze dansen nog toffer worden.
  • We eindigen met een choreografie waar we een aantal weken achter elkaar aan werken.

Alle recreatiegroepen van hiphop leren ieder jaar één of meerdere dansen aan waarmee ze meedoen met een aantal uitvoeringen: de dance2demo (KNGU), het strejadafestival (streek jazzdans) en de KDO uitvoering. Genoeg mogelijkheden dus, om je talent op het podium te laten zien!

Ben je nieuwsgierig geworden?

Ben je nieuwsgierig geworden? Lijkt het je wat om bij KDO te komen dansen? Kom gerust een keertje kijken en ontdek hoe gaaf het is om samen met de andere dansers te genieten van hiphop! Weet je nog niet zeker welke les het beste bij je past, neem dan contact met ons op. Dan kiezen we de juiste les samen uit!

Laatste nieuws

KDO Krimpen straalt op KNGU Your Stage

, ,
KDO Krimpen nam afgelopen zaterdag met 3 optredens deel aan het eerste Your Stage event in Zuid-Holland. Your Stage is het nieuwe podium voor de demonstratiesport in het theater. In theater aan de Schie in Schiedam lieten verschillende clubs…

Wereldgymnaestrada Oostenrijk - Weekverslag!

, ,
Op 6 juli vertrokken 336 Nederlanders naar Oostenrijk voor de Wereld Gymnaestrada in Dornbirn. Vanuit KDO Krimpen deden Joke, Fia, Netti, Louise, Marijke, Myrthe en Giulia mee als deelnemer en zat Alice in de organisatie. De Wereld Gymnaestrada…